Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Η αειπάρθενος Θεά Αθηνά αντικαταστάθηκε από την Παναγία"



Νότα Κυμοθόη "Η Αειπάρθενος Θεά Αθηνά αντικαταστάθηκε από την Παναγία"
Η αρχαία Θεά των Ελλήνων Αθηνά γνωστή σε όλη την γη, υπήρξε αγαπημένη όλων των ανθρώπων, συμβολίζοντας τη θεϊκή Σοφία και παρθενία!!! Δόθηκε η ενέργειά της στους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι με τη λογική τους είχαν κατορθώσει να διατυπώσουν καθολικούς νόμους για το Σύμπαν! Η Θεά Αθηνά, είχε όλη αυτήν την ενέργεια της Σοφίας, της Γνώσης, κι όλης της Εξυπνάδας και της ολοκληρωτικής Φρόνισης και Γνώσης Όλων των Αρετών! Υπήρξε η αγαπημένη κόρη του Δία, η οποία ήταν όμορφη και ανίκητη, καθώς είχε όλη τη Δύναμη του Πατέρα!!!Υπήρξε Προστάτιδα των Τεχνών και όλων των Εργασιών οπού γίνονταν για το Καλό των ανθρώπων!!! Την αποκαλούν "Εργάνη" γιατί ήταν βοηθός και προστάτιδα των ανθρώπων οπού εργάζονταν με το νου και τα χέρια, δηλαδή όλων των ανθρώπων της Τέχνης!
Στον Ορφικό Ύμνο, ο υμνωδός γράφει:
« Παλλάδα μονογέννητη, σεπτέ γόνε του μεγάλου Δία,
θεϊκή, μακάρια θεά, πολεμοθόρυβη, γενναιόψυχη,
άρρητη και ρητή, μεγαλώνυμη, σπηλαιοθρεμμένη,
που κυβερνάς τις κορφές των ψηλόραχων βουνών
και τα σκιερά όρη, κι ευφραίνεις την ψυχή σου
στα φαράγγια, οπλόχαρη, που εκστασιάζεις
τις ψυχές των θνητών με μανία, κόρη αθλήτρια…
…αρνήτρια του γάμου, πολύπλουτη μητέρα των τεχνών,
που την ορμή παρακινείς, και τη μανία δίνεις
στους κακούς, και στους καλούς τη φρόνηση•
…λυτρώτρια των κακών, νικηφόρα θεά, γαλανομάτα,
τεχνοεφευρέτρια, πολυλατρεμένη βασίλισσα.
Εισάκουσέ με που προσεύχομαι μέρα και νύχτα ακόμα
και τα ξημερώματα, και δώσε ειρήνη πολύπλουτη,
ικανοποίηση κι υγεία σ’ ευτυχισμένες εποχές. » (Ορφικός Ύμνος 32, “Στην Αθηνά”)

Η Θεά Αθηνά υπήρξε βοηθός και παραστάτης δηλαδή προστάτης όλων των μεγάλων Ηρώων του αρχαίου κόσμου και την βλέπουμε να είναι βοηθός του Ηρακλή αλλά και του Οδυσσέα. Η εξυπνάδα της Θεάς δίνει βοήθεια και λύσεις στις δυσκολίες των Ηρώων και η όποια πλάνη στη σκέψη, πως υπήρξε "αιμοχαρής" ας καταρυφθεί αμέσως, διότι η Θεά Αθηνά δεν υπήρξε πολεμοχαρής, μήτε αιματόχαρη, μήτε καταστροφική. Υπήρξε Μέγιστη Θεά Διδάκτωρ όλων των Τεχνών, ως κι αυτής της διδαχής για την καλλιέργεια των χωραφιών, το δαμασμό των άγριων αλόγων, την ύφανση σε αργαλειούς, την κατασκευή πλοίων και υπήρξε η Θεά Παραστάτης των Ρητόρων αλλά και όλων των Ποιητών και Συγγραφέων!!! Δίδαξε κι έφερε στους ανθρώπους την Πρόοδο και την εξέλιξη του Πολιτισμού αλλά και την εξέλιξη όλων των Μορφών στο Σύμπαν. Η ίδια η Θεά Αθηνά, δίχως ίχνη "ερωτισμού" σαρκικού, αλλά με μια ανώτερη μορφή διδαχής οπού η παρθενία της αποτελεί Μέγα Σταθμό για την ανθρωπότητα, διδάσκει την Αγάπη δίχως ερωτισμό. Διδάσκει τον ηρωισμό, αυτήν την μοναδική Αρετή, οπού συμβολίζει Αγάπη μέσα από τη θυσία. Την οποία βλέπουμε πολύ αργότερα να έχει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, οπού θυσιάστηκε για την Αγάπη των ανθρώπων, που δεν κατανοούσαν αυτήν την Αρετή!..
Η Θεά Αθηνά ως Αειπάρθενος Θεά, τιμήθηκε με λαμπρότητα, κι αργότερα χτίστηκε και ο Παρθενών στην Ακρόπολη της Αθήνας, που φέρει ως πόλη το όνομά της, κι ο Παρθενών συμβολίζει την Τιμιότητα κι Αγνότητα! Αυτές δηλαδή τις υπέροχες Αρετές που είναι κόσμημα γνώσης και σοφίας!!!
Διότι η θεϊκή Γνώση είναι άσπιλη κι αμόλυντη κι απευθύνεται σε όλους, δίχως διακρίσεις!!! Προσφέρεται από την Θεϊκή Σοφία σε κάθε άνθρωπο, από την Ουσία κι από την Ενέργεια της Θεάς σε κάθε ψυχή, για να την ανυψώσει, μέσα από την εξέλιξή της ως τη θέωσή της!!!
Αν ανατρέξουμε σ΄έναν αρχαίο μύθο, διαβάζουμε τα εξής:
"Ο Τειρεσίας παραφύλαξε κι έτυχε να δει τη Θεά Αθηνά να λούζεται σε μια λίμνη που σχηματιζόταν από μια πηγή, μαζί με τη μητέρα του Χαρικλώ. Αυτό ως γεγονός ήταν η αφορμή να χάσει ο Τειρεσίας την όρασή του, θαμπωμένος από το Φως της Θεάς Αθηνάς. Η μητέρα του Χαρικλώ παρακαλούσε τη Θεά να του δώσει πίσω την όρασή του, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί έτσι ήταν το θέλημα της Θεάς Αθηνάς!!! Του έδωσε όμως το χάρισμα της εσωτερικής όρασης, της μαντικής δηλαδή, ώστε από το κελάηδημα των πουλιών να μαντεύει και για να τον βοηθήσει του έδωσε κι ένα ραβδί, με το οποίο μπορούσε να βαδίζει ως να έβλεπε που πήγαινε." 
Αυτά λέει ο αρχαίος ελληνικός μύθος και δεν είναι μύθος, αλλά μια μεγάλη διδασκαλία, που έφθασε ως τις ημέρες μας, διδάσκοντας πως όταν έρθουμε σ΄επαφή με την αληθινή πηγή της γνώσης, αποκτούμε σημαντικές ικανότητες, οι οποίες ξεπερνούν αυτές των σωματικών αισθήσεων. Είναι δηλαδή όλη η συσσωρευμένη γνώση της θεϊκής ψυχής, που λέγεται "διόραση" ή "διαίσθηση", γιατί η αντίληψη αυτή έχει ξεφύγει από τον κόσμο των αντιλήψεων που μας προσφέρεται μέσω των 5 αισθήσεων. Αυτό δηλαδή οπού δίδασκε κι ο ίδιος ο Πλάτων, πως κατορθώνει ν΄ανυψωθεί ο άνθρωπος από τον Νοητό κόσμο, στον Ιδεατό κόσμο και από τον ιδεατό στον Πνευματικό κόσμο, μέσα στον οποίο όταν βρεθεί με ισορροπία και Αρετές κατορθώνει να σπάσει τους χρονικούς περιορισμούς και κατανοεί τ΄ ακατανόητα από τους μη φτασμένους σε αυτό το Πνευματικό επίπεδο!
Η Θεά Αθηνά γνωρίζουμε από τις αρχαίες ελληνικές γραφές, πως προέρχεται από διπλή κυοφορία, δηλαδή από τη μητέρα της την Μήτιδα κι από τον πατέρα της τον Δία. Αυτή η προέλευσή της φανερώνει ακριβώς την Ουσία του Θείου, που περιέχει και την αρσενική αλλά και τη θηλυκή ενέργεια δηλαδή την ολότητα της Νοημοσύνης και αυτή όλη η φρόνηση της Θεάς Αθηνάς φανερώνει την ολόπλευρη κι ολοκληρωμένη φύση της θεϊκής Σοφίας!!! Διότι με τη γέννηση της Θεάς Αθηνάς κλείνει ο μέγας κύκλος της Σοφίας της οποίας η πρωτόγονη  φύση ήταν ανάμικτη με πανουργία. Η γέννηση της Θεάς Αθηνάς αποτελεί τον τέλειο Κύκλο και συμβολίζει την Αγνή κι Ολοκληρωμένη Σοφία!!!
Η Θεά Αθηνά κι ο κύκλος της θεϊκής Σοφίας τον οποίο εκπροσωπεί, φανερώνει όλον τον κύκλο της ζωής στο Σύμπαν Όλων κι όσα δεν μπορεί ο άνθρωπος να κατανοήσει μέσα στα εφήμερα της ζωής του είναι μέρος του κύκλου της Σοφίας, την οποία για να κατακτήσει, όπως υποστήριζαν οι αρχαίοι Έλληνες Μύστες και Ιεροί Δάσκαλοι, έρχεται σε διαδοχικές ενσαρκώσεις μέχρι να γίνει Αγνός ως Πνεύμα θεϊκό της ΜΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ της ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ!..
Ο Πρόκλος γράφει στην ανάλυση της Πλατωνικής Θεολογίας: "Η Αθηνά φυλάει τις ενδιάμεσες ζωές ακλόνητες με τη νόηση και την αυτενεργό ζωή, ανυψώνοντάς τες από την ύλη."
Η Θεά Αθηνά αποκαλείται "Δέσποινα", οπού έχει όλη την ενέργεια ως φρουρός και τελειοποιός της διαφύλαξης μιας ισορροπημένης τάξης, αμόλυντης κι απροσμάχητης από την ύλη που κατορθώνει μέσα από τη Σοφία των Όλων του Όλου Κύκλου να πληρεί αμόλυντο όλο το νοητικό φως, στρέφοντας τα πάντα ως αιτία από το ΟΛΟΝ ΣΟΦΟΝ ώστε να γίνει σαφές! Κι αυτό φανερώνεται μέσα από τις 3 Αρχές ως βαθμίδες γνώσης κι επίγνωσης, τα 3 επίπεδα δηλαδή τα οποία είναι: 1)Η πηγαία και νοητική γνώση, με την οποία κατανοείται ο Πατήρ, αυτός δηλαδή στον οποίο εκγατέστησε τον εαυτό της και δεν μπορεί ν΄ αποχωριστεί από αυτόν. 2) Η Α΄ ΑΡΧΗ βάση της οποίας συνυπήρξε ως Κόρη του Πατέρα κι ολοκληρώνεται στην πορεία της και στρέφει προς τον εαυτό της. 3) Η Τελείωση, η επίγνωση των 2 πρώτων επιπέδων η γνώση των οποίων την καθιστούν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και οδηγούν όλο τον κόσμο στην ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ οπού προστατεύει και φρουρεί με όλες τις δυνάμεις της καθώς συνδέει τις εγκόσμιες ενέργειες με τις ουράνιες και θεϊκές υπάρξεις ενώνοντας τη Σοφία Όλων! Είναι η Παλλάδα Θεά Αθηνά!!! 
Ο Πλάτων αναφέρει στον Τίμαιο "το Σύμπαν είναι μείγμα από νου και ανάγκη"!..
Η ανάγκη υποτάχθηκε στην "πειθώ" αυτήν την ενέργεια και δύναμη του νου, μπροστά στην οποία όλα τα υλικά αίτια υποχωρούν σύμφωνα με τη βούληση της Σοφίας του Αιτίου οπού είναι η θέληση του πατέρα Διός. Και η ίδια η Θεά έρχεται ως παρουσία να υποτάξει αυτήν την αιτία ως βούληση του πατέρα της Δία μέσα από το Ποιητικό λόγο, από τον Πνευματικό κόσμο σε μια μέθεξη του Θεϊκού Νου, που εξυψώνει κι εγκαθιστά το Αει Ο Φως του Πνεύματος στους αιώνιους κόλπους του Πατέρα, που φρουρεί δια μέσου των αιώνων το Σύμπαν κι ονομάζεται αυτό το Πνεύμα Ακατάλυτο κι Αιώνιο!!!
Η Θεά Αθηνά είναι Προστάτιδα Θεά και Φρουρός με ασπίδα και δόρυ αυτής της ΜΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ αυτής της ΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΟΦΙΑΣ κι εποπτεύει ΟΛΗ σύσσωμη  την Όλη Δημιουργία του Πατέρα αντιμαχόμενη συνεχώς την ύλη οπού απροσδιόριστη στρέφει κατά της Ολης Σοφίας!!!
Η Θεά Αθηνά κρατά τη Νίκη κι ονομάστηκε η ίδια Νίκη αλλά και Υγεία επειδή κρατά τη Γνώση του Νου και κυριαρχεί ο θεϊκός Νους και η Γνώση του στην κάθε ανάγκη και στην κάθε μορφή της όποιας ύλης και μόνον η θεϊκή Σοφία της Γνώσης του Νου κυριαρχεί σε κάθε μορφή ύλης. Αυτή η αέναη  θεϊκή ισορροπία διαφυλάσσει τον κόσμο αιωνίως. Διατηρεί τη νεότητα σε νου και τον κρατά καθαρό κι είναι έργο θεϊκό αυτό κατεξοχήν καθώς και η εξύψωση του νου και η προστασία του από την αιώνια Αειπάρθενο ενέργεια της Θεάς!!!
Η Θεά Αθηνά αντικαταστάθηκε στο πέρασμα των χρόνων από την Αειπάρθενο Παναγία Μητέρα του Ιησού Χριστού. Ονομάστηκε Αειπάρθενος, Αγνή, Δέσποινα, Στρατηγός, δηλαδή με όλα τα προσονύμια της Θεάς Αθηνάς.
(η έρευνα συνεχίζεται)
Νότα Κυμοθόη

© Νότα Κυμοθόη



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου