Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΖΑΠΠΑ, Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2014

                                                      Ζάπειο Μέγαρο Αθηνών, Ελλάδα


ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΖΆΠΠΑ
Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2014


Πέρασαν οι καιροί και κάποιοι νομίζουν πως ο ελληνικός λαός έχει πάθει "άνοια"
και χοροπηδάνε με "μνημόσυνα" προδοτών σε μέγαρα οπού υψώθηκαν από Έλληνες Μεγάλους Ευεργέτες του τόπου Ελλάδα και χώρου Ελλάδα, οπού οι "κάποιοι" ΠΡΟΔΟΣΑΝ και ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ την ΙΕΡΗ μνήμη Ελλήνων!


Αναφέρομαι στο χθεσινό μνημόσυνο που τέλεσε το "ίδρυμα Α. Παπανδρέου" για τη μνήμη του με όλους τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν υπέρ του ενός ή υπέρ του άλλου με΄σα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν μήτε ιερό αλλά μήτε όσιο.


Οι όσοι βρέθηκαν εκεί (πληρωμένοι προδότες χειροκροτητές τους) ή από ρουσφέτια τους που υπηρέτησαν και υπηρετούν σε χώρους οπού δημιουργήθηκαν από κλεμμένα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για τους ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ και ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ έτσι ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!..

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΖΆΠΠΑ για την ΕΛΛΑΔΑ οπού χρημαστοδότησε και για την ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΥΑΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ κι ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ που ΕΚΘΕΜΕΛΙΩΣΑΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Για να μάθουν όσοι δεν γνωρίζουν ποιος ήταν ο Ζάππας, του οποίου το όνομα δόθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών:

Ευάγγελος Ζάππας (1800-1865) και Κωνσταντίνος Ζάππας (1814-1892)
Οι Ευάγγελος και Κωνσταντίνος Ζάππας ήταν ξαδέρφια. Έλληνες επιχειρηματίες στην περιοχή της σημερινής Ρουμανίας. Απέκτησαν τεράστια περιουσία συνεργαζόμενοι τότε στη Ρουμανία, όπως εργοστάσια, κτήματα, μύλους, καταστήματα, αλευροποιία, φούρνους και σπίτια. Ανάλογη ήταν η κινητή και ακίνητη περιουσία τους στην Ελλάδα. Ο Ευάγγελος Ζάππας από το 1856 ήδη ενδιαφέρθηκε για την ανασύσταση των ολυμπιακών αγώνων, όχι ως αθλητικών, αλλά ως βιομηχανικών και καλλιτεχνικών διαγωνισμάτων και διέθεσε τα αναγκαία ποσά για να κτιστεί μέγαρο εκθέσεων. Έτσι καθιερώθηκαν τα Ολύμπια. Ο Ζάππας υποστήριξε οικονομικά τα Ολύμπια δωρίζοντας 1.200.000 δραχμές για την πρώτη αναμαρμάρωση του Παναθηναϊκού Σταδίου και κληροδοτώντας υπέρογκα κεφάλαια για τη διατήρηση του θεσμού.
Όταν κοιμήθηκε ο Ευάγγελος Ζάππας το 1865 σε ηλικία 65 ετών, άφησε μοναδικό κληρονόμο τον εξάδελφό του Κωνσταντίνο. Ο τελευταίος, συνετός και επιδέξιος διαχειριστής, διέθεσε τεράστια ποσά για κοινωφελή έργα και δραστηριότητες. Προέβη στην κατασκευή εκπαιδευτηρίων στη γενέτειρά του, το Λάμποβο και στα παρακείμενα χωριά Πρεμετή, Νίβανη, Δέλβινο και Δρόβιανη της Βορείου Ηπείρου, σε καταθέσεις τη Εθνική Τράπεζα για την εκπαίδευση νέων σε γεωργικές σχολές και μετεκπαίδευσή τους σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στην προσφορά χρηματικών ποσών για εκδόσεις γεωργικών βιβλίων, στην ανέγερση του Ζαππείου Μεγάρου στην Αθήνα, σε επιδοτήσεις για την κατασκευή των προτύπων Παρθεναγωγείων Κωνσταντινουπόλεως και Ανδριανουπόλεως και άλλων πόλεων της Θράκης, σε δωρεές στο Αμαλίειο Ορφανοτροφείο και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στη διάθεση χρηματικών ποσών στη Φιλολογική Εφορεία Βουκουρεστίου για τη διάσωση της «ρωμανικής» (βλάχικης) γλώσσας.
Ο Κωνσταντίνος Ζάππας κοιμήθηκε το 1892 σε ηλικία 78 ετών. Το Ελληνικό κράτος προς τιμήν των δύο εθνικών ευεργετών ύψωσε τους ανδριάντες τους μπροστά από το Μέγαρο των Ολυμπίων ή Ζάππειο Μέγαρο, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται.


Εδώ η πρόσοψη του Ζαππείου Μεγάρου Αθηνών...
Είναι ντροπή και μεγάλη προδοσία στην ιερή μνήμη αυτών των ευεργετών να ποδοπατιέται ο χώρος τους, από ΠΡΟΔΟΤΕΣ που ξεπούλησαν των Ελλήνων την Ιστορία και αντί να ευεργετήσουν δημιούργησαν ιδρύματα στο όνομά τους (ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου) για να επωφελούνται οι ίδιοι και το σινάφι τους κι όχι οι ΈΛληνες κι ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!..
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

 © Nότα Κυμοθόη