Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Νότα Κυμοθόη:"34ος Μαραθώνιος "

Νότα Κυμοθόη: "34ος Μαραθώνιος"


Στην Αθήνα, διεξήχθη ο 34ος Μαραθώνιος στις 13 Νοέμβρη 2016, με συμμετοχή 50.000 και πλέον δρομέων από 105 χώρες και με τη συμμετοχή ομάδας προσφύγων με πρώτο Μαραθωνοδρόμο τον Κενυάτη δρομέα αθλητή Λούκα Ρότις Λομπουάν.


Ένας αυθεντικός Μαραθώνιος απόστασης 42,195 χιλιομέτρων από τον ιστορικό Μαραθώνα Αττικής έως το Παναθηναϊκό Στάδιο στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Ηλίας Ψινάκης και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, κατόρθωσαν να ενώσουν τους ανθρώπους σε έναν μοναδικό Μαραθώνιο δρόμο, παγκοσμίου φήμης.

Συμπληρώνονται 120 χρόνια από την σύγχρονη διεξαγωγή του Μαραθώνιου σε ανάμνηση της ιστορικής διαδρομής του αρχαίου Αθηναίου οπλίτη μετά τη μάχη του Μαραθώνα. Ξεκίνησε η τιμή αυτή, την Άνοιξη του 1896 και τότε τερμάτισε ο Αθηναίος Σπύρος Λούης τρέχοντας σε έναν Μαραθώνιο μέσα σε χωματόδρομους.
Ο 34ος Μαραθώνιος στις 13 Νοέμβρη 2016 με ασφάλεια, ποιότητα, αξιοπιστία και σεβασμό στο ιστορικό και πολιτιστικό αυτό γεγονός έδωσε μεγάλη χαρά σε μικρούς και μεγάλους που είχαν κατακλύσει χθες τους δρόμους και τις πλατείες από τον Μαραθώνα ως την Αθήνα, παρακολουθώντας σε όλη την διαδρομή τους άξιους δρομείς αθλητές!
Ήταν αφιερωμένος στην "Ειρήνη" και στον Γρηγόρη Λαμπράκη...
Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς και σε όλους τους φορείς για την άψογη διεξαγωγή!..

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .