Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Νότα Κυμοθόη "Η λατρεία του Ζηνός (Δία) ως Ουρανίου Πατρός Θεού στην Αθήνα"

Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Η λατρεία του Ζηνός (Δία) ως Ουρανίου Πατρός Θεού στην Αθήνα"

Βαδίζοντας εδώ και πολλά χρόνια στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την πόλη Αθήνα, η οποία φέρει το όνομα της αρχαίας Θεάς Αθηνάς των αρχαίων μου προγόνων Ελλήνων κι Ελληνίδων, καθημερινά ξεδιπλώνεται η ιστορία της, την οποία ποτέ δεν διδαχτήκαμε στα ελληνικά σχολεία της πατρίδας μου. Με θλίβει αυτό το γεγονός, γιατί μάλλον οι συγγραφείς της ιστορίας, καθοδηγούμενοι από τις πολιτικοθρησκευτικές συνθήκες της εποχής τους, σκέπασαν την αλήθεια. Όμως λάμπουν στο φως του ήλιου οι αρχαίοι ελληνικοί κίονες και υψώνεται περήφανα η αρχαία δόξα των δημιουργών μιας εποχής, απομεινάρια της οποίας, είναι σκόρπια παντού αφ΄ ενός στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Αττική και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε άλλους τόπους της γης, όπου έζησαν αρχαία ελληνικά φύλλα. Σήμα κατατεθέν "ο αρχαίος ελληνικός ρυθμός" και η λατρεία του 12Θεου.
Στο κέντρο της Αθήνας, ο αρχαίος Ναός του Ολυμπίου Ζηνός (Διός) μεγαλόπρεπος υποδέχεται τους επισκέπτες απ΄όλα τα μέρη της γης. Ελάχιστοι Έλληνες κι Ελληνίδες στην καταγωγή από την Ελλάδα στην οποία και κατοικούν, τον γνωρίζουν, κι αυτό συμβαίνει, διότι η σκοτεινάγρα της θρησκείας του χριστιανισμού έριξε τόση λάσπη πάνω στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, που απέτρεψε τη γνώση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αλλά και σκέπασε την αλήθεια του με λίβελο. Ο Ζευς λατρευόταν ως Ουράνιος Πατέρας Θεός στην αρχαιότητα και στην πόλη της Αθήνας είχε μεγάλα ιερά. Από εδώ λοιπόν, ακριβώς κάτω από το Ζάππειο στην περιοχή του Συντάγματος έως και την περιοχή του Θησείου υπήρχαν ιερά λατρείας αφιερωμένα στον Ζευ, ο οποίος λατρευόταν έως και την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ως Jupiter Optimus Maximus δηλαδή ως Ύψιστος Μέγιστος Θεός!!!
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Εδώ λοιπόν, στην περιοχή Θησείου, και στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, καθώς βέβηλα ονομάζεται έτσι μέσα στον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως, βρισκόμαστε σε μια καταπάτηση και καταστροφή του αρχαίου Ναού Σωτήρος Ζηνός (Διός) η θέση του οποίου χρησιμοποιήθηκε από την ορθοδοξία και χτίστηκε ο ναός της Αγ. Μαρίνας. Η ιστορία όμως είναι θλιβερή διότι αποκαλύπτεται κι ας μη έχει ιστορικά καταγραφεί σε κανένα ιστορικό βιβλίο. Ποιος λοιπόν ήταν ο Ζευς Σωτήρ; Που ήταν ο αρχαίος Ιερός Ναός Του;
Βαδίζοντας ανάμεσα στα τσιμεντόκτιστα κι άχαρα αρχιτεκτονικά κτίσματα φτάνουμε έως τον περιφραγμένο χώρο της Πνύκας κι ανηφορίζοντας από την πλευρά που είναι και το Αστεροσκοπείο Αθηνών, μπαίνουμε στον αρχαιολογικό χώρο.
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Εδώ ακριβώς ήταν το ιερό του Υψίστου Ζηνός (Διός) στη θέση όπου ήταν η ιερή Πνύκα. Προχωρώντας με προσοχή διακρίνονται στα βράχια οι θέσεις των αφιερωμάτων, κάτι σαν το ιερό τέμπλο των ορθοδόξων εκκλησιών των χριστιανών.(όπως βλέπουμε την εικόνα στα δεξιά μας)

Ο Ουράνιος Ύψιστος Μέγιστος Ζευς Θεός λατρευόταν ως Πατέρας Ουράνιος Θεός όλων.
(συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου