Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Νότα Κυμοθόη"Αθήνα η πόλη των Ελλήνων και οι εθνοκτόνοι"

Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη"Αθήνα η πόλη των Ελλήνων και οι εθνοκτόνοι"


Η Αθήνα, πρωτεύουσα της χώρας Ελλάδα, φέρει το όνομα της αρχαίας Ελληνίδας θεάς και κόρης του Ζηνός κι όχι Διός, της Αθηνάς. Μια πόλη τόσο αρχαία, που οι σημερινοί της κάτοικοι, δυστυχώς δεν γνωρίζουν καλά την ιστορία της. Μελετώντας την ιστορία της πόλης και καθώς καθημερινά διέρχομαι από το κέντρο της αντικρίζω την γνωστή Πύλη του Αδριανού. Ενός Ρωμαίου Αυτοκράτορα (117-138 μ.Χ.) που λάτρεψε την Αθήνα γνωστός ως Αδριανός, ενώ το όνομά του ήταν Πόπλιος Αίλιος Τραϊνός Αδριανός (Publius Aelius Traianus Hadrianus). Υπήρξε στωικός κι επικούρειος φιλόσοφος. Προστάτης των γραμμάτων και των τεχνών, έχτισε σπουδαία μνημεία που επηρέασαν αργότερα την Αναγέννηση στη Δύση. Το 130 μ.Χ. επισκέφτηκε την Ιερουσαλήμ κι απαγόρευε την περιτομή την οποία έβλεπε ως "ακρωτηριασμό". Η επανάσταση των Ιουδαίων(132-135 μ.Χ.) είχε σαν αποτέλεσμα ο Αδριανός και οι ρωμαϊκές λεγεώνες να την καταπνίξουν και να χάσουν τη ζωή τους 580.000 Ιουδαίοι, 50 οχυρωμένες πόλεις τους καταστράφηκαν και 985 χωριά ισοπεδώθηκαν ολοσχερώς.
Ο Αυτοκράτωρ Αδριανός αποπειράθηκε να ξεριζώσει τον Ιουδαϊσμό, καθώς έβλεπε πως αποτελούσε την αιτία συνεχών επαναστάσεων και καταστροφών του ελληνισμού αλλά και των άλλων εθνοτήτων. Κήρυξε λοιπόν εκτός νόμου την "Τορά", το εβραϊκό ημερολόγιο κι έκαψε ιερούς παπύρους τελετουργικά στο Όρος του Ναού.
Κατασκεύασε τον Ναό του Ουρανίου Πατέρα Jupiter Optimus Maximus που ήταν ο Ύψιστος ο Μέγιστος Θεός του Ρωμαϊκού κράτους, όπως και των αρχαίων Ελλήνων. Υπήρχε στη αρχαία Πνύκα ο Ναός του Υψίστου Ζηνός κι όχι Διός κι έφτανε ως την περιοχή της θέσης του σημερινού Αστεροσκοπείου Αθηνών κι εκεί όπου έχει καταπατηθεί και χτιστεί ορθόδοξος ναός της Αγ. Μαρίνας (θέση Θησείο κάτω απ΄το Αστεροσκοπείο ακριβώς, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο). Μετά λοιπόν από τη λήξη του πολέμου, ο Αυτοκράτωρ Αδριανός ξεριζώνει τον Ιουδαϊσμό με προσπάθεια που καταβάλει για να διαγράψει κάθε ανάμνηση της Ιουδαίας κι αφαίρεσε το όνομά της από το χάρτη, αντικαθιστώντας με το όνομα Συρία Παλαιστίνα και την Ιερουσαλήμ την ονόμασε Αιλία Καπιτωλίνα (Aelia Capitolina) κόβοντας και αρχαίο νόμισμα κι απαγόρευε στους Εβραίους να εισέρχονται σε αυτήν. Στη γη της Παλαιστίνης κατοικούσαν οι αρχαίοι κάτοικοι γνωστοί με το όνομα Φιλισταίοι, πρόγονοι των Παλαιστινίων, ήταν λαοί της θάλασσας, αρχαίοι Κρήτες κι αρχαίοι Κύπριοι της αρχαίας Κυρήνειας, που προήρθαν από την αρχαία περιοχή της Ιστιαίας της Εύβοιας. Ήταν λαός που κατασκεύαζε ιστία=πανιά για τα πλεούμενα(φίλοι ισταίων=Φιλισταίοι). Κατοικούσαν στις πόλεις Ασκάλων, Γάζα, Άζωτο, Εκρών και Γαθ (πόλη όπου κατοικούσε ο αρχαίος γίγαντας Γολιάθ).
Η Αθήνα λοιπόν και οι άρχοντές της επί Αυτοκράτορος Αδριανού ευεργετώντας κι ευχαριστώντας την άφιξή του, του αφιέρωσε αυτήν την Πύλη (131-132 Μ.χ.), που αποτελεί έως σήμερα σήμα κατατεθέν διαχωρισμού της αρχαίας πόλης του Θησέα και της νέας πόλης του Αδριανού. Σύμφωνα και με τις δυο επιγραφές επάνω στην πύλη:
α)Αυτήν εδώ στην  Νοτιο-Ανατολική πλευρά της που βλέπει δηλαδή προς το Ναό του Ολυμπίου Διός: ΑΙΔ' ΕIΣΙΝ ΑΘΗΝΑΙ ΘΗΣΕΩΣ Η ΠΡΙΝ ΠΟΛΙΣ 
και β) ΑΙΔE ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΚΟΥΧI ΘΗΣΕΩΣ ΠΟΛΙΣ που διαβάζεται από την πλευρά της λεωφόρου και βλέπει προς την Ακρόπολη της Αθήνας.
Η ερώτησή μου και η μεγάλη μου απορία είναι "Πότε ξεκίνησε η ολοσχερής καταστροφή της αρχαίας Αθήνας αλλά και του ελληνισμού" Η απάντησή δυστυχώς είναι θλιβερή, καθώς βαδίζουμε μέσα στην αρχαία πόλη της Αθήνας, βλέπουμε την γενοκτονία αλλά κι εθνοκτονία του ελληνισμού μπρος στα μάτια μας.
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη
Μέσα στην τοποθεσία αρχαία αγορά των Αθηναίων( ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη) και μέσα στον ιερό χώρο όπου βρισκόταν ο αρχαίος Ναός του Ηφαίστου (είναι ακριβώς στις γραμμές του ηλεκτρικού μεταξύ σταθμού Μοναστηράκι και Θησείο) βρίσκεται και ο αρχαίος ναός του Θησέα, το γνωστό Θησείο (διακρίνεται στη φωτογραφία λίγο δεξιά), καταπατείται ο χώρος και χτίζεται ναός της νέας θρησκείας των Ιουδαίων=χριστιανισμός. Βυζαντινό το ονομάζουν το εκκλησάκι, αλλά εδώ πρόκειται για μια "απάτη" εις βάρος της όλης αλήθειας της ιστορίας.
1) Η πόλη Βυζάντιον ήταν αρχαία αποικία των Μεγαρέων στον Βόσπορο και καταστράφηκε από τον Κωνσταντίνο (Μέγα και Άγιο τον ονόμασαν) το 324 μ.Χ. όταν την μετονόμασε Κωνσταντινούπολη (ακολουθώντας τις συνήθειες του Μ. Αλέξανδρου με τον οποίο καμιά σχέση δεν είχε).
2) Ονομάζουν οι προδότες ιστορικοί την περίοδο της ιστορίας μετά το 330 μ. Χ. "Βυζαντινή περίοδο" και δεν υπάρχει χειρότερη βεβήλωση από αυτήν την ονομασία, μιας εποχής, η οποία ξερίζωσε ολοσχερώς αφ΄ ενός τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό στην αρχαία πόλη Βυζάντιο, αφ΄ ετέρου πολέμησε και ξερίζωσε τον ελληνισμό δημιουργώντας την μεγαλύτερη "γενοκτονία" αλλά κι ¨εθνοκτονία" του ελληνισμού.
Αν λοιπόν όλοι αυτοί οι ¨γενοκτόνοι" αλλά κι ¨εθνοκτόνοι" του ελληνισμού καπηλεύονται ως και τις ημέρες μας το ιερό όνομα της αρχαίας πόλης Βυζάντιο, δίχως ίχνος "τσίπας" και κρύβονται μέσα στο όνομα"Βυζαντινή περίοδος", είναι καιρός να πέσει άφθονο φως στην όλη αλήθεια για την ιστορία, για΄τι μας αφορά όλους.
Η Γνώση είναι Δύναμη και καλό είναι να είναι αληθινή!!!
Πνευματικά δικαιώματα © 2019 Νότα Κυμοθόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου