Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Νότα Κυμοθόη "Η ΘΕΑ ΥΓΙΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"

 Νότα Κυμοθόη "Η ΘΕΑ ΥΓΙΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"

       Ἱμερόεσσ᾽, ἐρατή, πολυθάλμιε, παμβασίλεια, κλῦθι, μάκαιρ᾽ Ὑγίεια, φερόλβιε, μῆτερ ἁπάντων· ἐκ σέο γὰρ νοῦσοι μὲν ἀποφθινύθουσι βροτοῖσι, πᾶς δὲ δόμος θάλλει πολυγηθὴς εἵνεκα σεῖο, καὶ τέχναι βρίθουσι· ποθεῖ δέ σε κόσμος, ἄνασσα, μοῦνος δὲ στυγέει σ᾽ Ἀίδης ψυχοφθόρος αἰεί, ἀιθαλής, εὐκταιοτάτη, θνητῶν ἀνάπαυμα· σοῦ γὰρ ἄτερ πάντ᾽ ἐστὶν ἀνωφελῆ ἀνθρώποισιν· οὔτε γὰρ ὀλβοδότης πλοῦτος γλυκερὸς θαλίηισιν, οὔτε γέρων πολύμοχθος ἄτερ σέο γίγνεται ἀνήρ· πάντων γὰρ κρατέεις μούνη καὶ πᾶσιν ἀνάσσεις. ἀλλά, θεά, μόλε μυστιπόλοις ἐπιτάρροθος αἰεὶ ῥυομένη νούσων χαλεπῶν κακόποτμον ἀνίην.

Η Θεά Υγιεία στο Μουσείο του Λούβρου!

Με ευγνωμοσύνη για τη Θεά ΥΓΙΕΙΑ! Ένας αρχαίος ελληνικός Ύμνος του Ορφέα, για την αρχαία Θεά Υγιεία! 

Δεν άφησαν στην αρχαία Ελλάδα της ρωμαϊκής εποχής,  όρθιο μήτε ένα αρχαίο της άγαλμα. Όλα είναι τσακισμένα από χέρια βάρβαρα και μισερά, για το αρχαίο ελληνικό Πνεύμα.  Και μέσα στα βιβλία  καταγράφουν πως επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας καταστράφηκαν, αόριστα, δίχως να λένε ποιοι ευθύνονται. Άφησαν δηλαδή ένοχο κι υπεύθυνο καταστροφής τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, δίχως να καταγράφουν οι ιστορίες ποιοι ακριβώς διέπραξαν αυτήν την καταστροφή. Σήμερα γνωρίζουμε πως για την ολοσχερή καταστροφή ευθύνονται οι φανατισμένοι της Νέας Ρώμης Ανατολής του Μ. Κωνσταντίνου που κατέστρεφαν μανιωδώς τους αρχαίους ελληνικούς ναού και τσάκιζαν τ΄ αγάλματα (άγιος ονομάστηκε κι έτσι λατρεύεται). Οι πέριξ αυτού φανατισμένοι βάρβαροι κατέστρεψαν όλο το Μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην επικράτειά του. Ευτυχώς όμως, επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στη Δύση έκαναν αντίγραφα των αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων Θεών κι ημιθέων και έχουμε αυτήν τη γνώση. Μια γνώση αρχαία, γνήσια ελληνική, η οποία από άγνοια, από αμορφωσιά, από αδιαφορία κι από ασέβεια, προσπαθούν να εξαφανίσουν στην ίδια μας τη χώρα. Στη χώρα,  όπου δημιουργήθηκε. Τη χώρα, οπού έχουν ξεσκίσει Πολιτισμικά επί σειρά ετών, μέσα από έναν θρησκευτικό φανατισμό σκοτεινού μίσους. Αλλά τίποτα ιερό δεν χάνεται και μήτε η αλήθεια για την ιερότητα της Θεάς Υγιείας έχει χαθεί.

«Ιμερόεσσα, ερατή, πολυθάλμιε, παμβασίλεια, μακάρια Υγεία, φερόλβια, μητέρα των πάντων. Γιατί εσύ διώχνεις από τους βροτούς οι νόσοι και ένεκα εσού κάθε δόμος θάλλει πολυγηθής και οι τέχνες βρίθουν. Εσένα ποθεί ο Κόσμος άνασσα και μόνος σε στυγέει ο αιεί ψυχοφθόρος Άδης, αϊθαλής, ευκταιοτάτη, ανάπαυμα των θνητών. Χωρίς εσένα όλα είναι ανώφελα για τους ανθρώπους. Γιατί ούτε ο ολβιοδότης πλούτος θάλλει γλυκερός, ούτε γέρων πολύμοχθος γίνεται ο ανήρ, δίχως εσένα. γιατί στα πάντα κρατείς μόνη και στα πάντα ανάσσεις. Αλλά θεά, έλα στους μυστιπόλους ισχυρή βοηθός αεί απαλλάσσοντας μας από τις χαλεπές νόσους και την κακόποτμον άνια.»

Η Θεά Υγιεία στο Μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας.

Στο σπουδαίο Μουσείο του Λός Άντζελες της Αμερικής, υπάρχει αυτό το σπουδαίο ρωμαϊκό αντίγραφο από το γνήσιο αρχαιοελληνικό άγαλμα της Θεάς Υγιείας. Η γνώση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σκεπάστηκε από τον βυζαντινό σκοταδισμό και οι περισσότεροι νεοέλληνες έχουν μαύρα μεσάνυχτα για όλες αυτές τις αλήθειες. Έμεινε βέβαια το όνομα ΥΓΕΙΑ, μέσα από το οποίο αφαιρέθηκε το Ι. Ο καθένας ας σκεφτεί όπως επιθυμεί, αλλά η αλήθεια είναι μόνον μία και δυστυχώς είναι πικρή. Αυτό το Ι σημαίνει ΙΑΣΗ δηλαδή ΘΕΡΑΠΕΙΑ καθώς η αρχαία ονομασία ήταν ΥΓΙΕΙΑ. Πόση δύναμη αλήθεια κρύβει η ελληνική αυτή λέξη ελάχιστοι γνωρίζουν. Στις ημέρες αυτές όπου ο covid-19 έχει εξαπλωθεί ως πανδημία σε όλη την ανθρωπότητα, ίσως μας χρειάζεται η καθαρή σκέψη για να κατανοήσουμε την ανθρώπινη πορεία στον πλανήτη Γη. Ίσως είναι καιρός οι νέοι άνθρωποι να κατανοήσουν πως τίποτα αληθινό δεν χάνεται και τίποτα Ιερό δεν έχει χαθεί. Γιατί οι τόποι θεραπείας στην αρχαιότητα ήταν χώροι Ιεροί.

Η εικόνα παραπλεύρως, είναι από τη σπουδαία Βίλα Μπεργκέζε στη Ρώμη, ένα από τα τουριστικά μέρη που συστήνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία να επισκεφτεί ο επισκέπτης. Είχα την τύχη να επισκεφτώ το μέρος για πρώτη φορά, σε πολύ νεαρά ηλικία, μόλις 19 ετών. Εντύπωση φυσικά μεγάλη μου έκανε η επιγραφή ΑΣΚΛΗΠΙΩΙ ΣΩΤΗΡΙ. Στις ημέρες μας ελάχιστοι ξέρουν τον Ασκληπιό με αυτό του το επίθετο κι ας τους φωνάζουν... με το όνομα Σωτήρη. Ο Θεός Ασκληπιός ήταν πατέρας της Θεάς Υγιείας. Λατρευτός σε όλα τα αρχαία θεραπευτήρια με το όνομα ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΑ διάσπαρτα σε όλο τον αρχαίο κόσμο, όπου ήταν χώροι Ιερής θεραπείας. Ας ευχαριστήσουμε τους Γλύπτες Καλλιτέχνες που αντέγραψαν τ΄ αρχαία ελληνικά αγάλματα και τα διέσωσαν στις ρωμαϊκές τους επαύλεις. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός διασώθηκε στη Δύση, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε δεν αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια. Η Νέα Ρώμη Ανατολής κατέστρεψε όλον τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συνεχίζεται μέσα στον βυζαντινό σκοταδισμό αλλά και στο φανατισμό των θρησκευμάτων που επικρατούν στις ημέρες μας να καταστρέφει την αλήθεια. Ο κάθε σιωπών είναι συνένοχος με όλα τα εγκλήματα εις βάρος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

(συνεχίζεται...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου