Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΘΕΪΚΟ ΠΥΡ ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ Γράφει η Νότα Κυμοθόη(2ο)


                                        φωτογραφία από Νότα Κυμοθόη, by N. Kimothoi

ΘΕΪΚΟ ΠΥΡ ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ

ΜΕΡΟΣ 2ο

Στο προηγούμενο μέρος είχαμε αναλύσει το νόημα του ονόματος ΙΩΑΝΝΗΣ, μαθητή του Ιησού Χριστού, που μας δίνει το κλειδί για τον ΕΛΛΗΝΑ ΛΟΓΟ!


Αν λοιπόν υπολογίσουμε τις ιερές και άγιες γραφές που λένε για τον ΙΩΑΝΝΗ πως ήταν ο αγαπημένος μαθητής του Ι. Χριστού, τότε θα σταθούμε πάλι σε αυτή την μαρτυρία, που φτάνει έως τις ημέρες μας, για να ξεκαθαρίσουμε, όλη τη σκόνη από τον ΕΛΛΗΝΑ ΛΟΓΟ!

Θεωρώντας αληθές το γεγονός μαρτυρίας των γραφών, πως την ημέρα της σταύρωσης του Ιησού Χριστού στον λόφο του Γολγοθά, ήταν εκ δεξιών η μητέρα του ΜΑΡΙΑ και εξ αριστερών στο μέρος της καρδιάς του ο ΙΩΑΝΝΗΣ ενώ η ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΉ με τις αδερφές της κοντά στη μητέρα του ΜΑΡΙΑ, αποτελεί άλλη μια μαρτυρία για το κλειδί οπού μας δίνει ο ΙΩΑΝΝΗΣ! (για όσους βλέπουν αυτή την ανάρτηση, ας διαβάσουν και την προηγούμενη για να κατανοήσουν την παρούσα).

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ με εντολή Ι. Χριστού, παίρνει τη θέση τη δική του στο πλάι της μητέρας του Μαρίας. Γίνεται δηλαδή υιοθετημένος υιός της και η ΜΑΡΙΑ μητέρα του. Το γεγονός αυτό είναι ένα μεγάλο και ιερό κλειδί, που μας δίνει την εντολή να κατανοήσουμε τα όσα θα συνεχιστούν μέσω αυτών των δύο σπουδαίων κι εκλεκτών επίγειων ανθρώπων, όχι τυχαίων, που κρατούν την κληρονομιά του Ι. Χριστού! Αλλά ποια είναι αυτή η κληρονομιά;

Είναι η διδασκαλία του; 

Επιτρέψτε μου να καταθέσω τις δικές μου έρευνες, οπού είναι μιας ολόκληρης έως τώρα ζωής, αλλά και ο σκοπός της ΥΠΑΡΞΗΣ μου!..

                                             Έργο ζωγραφικής από τη Νότα Κυμοθόη

Η ΜΑΡΙΑ ως μητέρα του Ι. Χριστού, κρατάει την αλήθεια της ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ και ΛΟΓΟΥ ΘΕΟΥ! Μόνον η ίδια γνωρίζει και μόνον η ίδια μπορεί να μιλήσει για το τι συνέβει στην ίδια! Μόνον η ίδια έχει την μεγάλη ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ ΘΕΟΥ δια στόματος ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ!

                                           
                                                                          

                                                Έργο ζωγραφικής από τη Νότα Κυμοθόη

Μια μαρτυρία οπού η ίδια έχει ΜΝΗΜΗ γι΄ αυτήν= ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ! Τι σημαίνει αυτό; Και τι σημαίνει ΜΑΡΙΑ; Ας το αναλύσουμε λοιπόν!..

Μ=Μάνα φύσις
Α=Αρχική δύναμη 
Ρ=Ρέει
Ι=Ακτίνα φωτός συνεχής (ίω, Ίωνες)
Α=Αρχική δύναμη

Αυτή λοιπόν η κόρη, η οποία καταγόταν από ένα ιερό δέντρο μυστών και πιστών στο ΛΟΓΟ ΘΕΟΥ, πήρε την ΑΓΓΕΛΙΑ να φέρει στον κόσμο τον ΥΙΟ και ΛΟΓΟ ΘΕΟΥ! Κι αμέσως αυτή η ΑΓΓΕΛΙΑ γίνεται ΕΥ=καλή! Ας αναλύσουμε τι σημαίνει ΑΓΓΕΛΙΑ!

Α=Αρχική δύναμη
Γ=Γαία
Γ=Γαία
Ε=Ελευση
Λ=Λας
Ι=Ακτίνα φωτός συνεχής (Ιώ, Ίωνες)
Α=Αρχική δύναμη

Ε=ΕΛΕΥΣΗ
Υ=Υλης Υψηλής Ύπαρξης

Αυτή λοιπόν η ΜΑΡΙΑ κρατά αυτή την ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ ΘΕΟΥ!


Στην εποχή όπου ήρθε ο ΛΟΓΟΣ ΘΕΟΥ ήταν δύσκολο να εδραιωθεί δίχως μεγάλη σύγκρουση! Η σύγκρουση που έγινε στο ιερατείο εκείνης της εποχής, ήταν για την ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ! Γι΄αυτήν την αλήθεια καταδικάστηκε ο Ιησούς Χριστός και γι΄αυτήν την αλήθεια του ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ σταυρώθηκε!..

Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία έπεσε!
Το ιερατείο και ο ναός όπου δεν δεχόταν τη δύναμη του ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ γκρεμίστηκε!

Ο ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ δια στόματος μαθητών Ι. Χριστού διαδόθηκε...διατηρήθηκε, αλλά το ιερατείο των Εβραίων, το οποίο ακόμα υπήρχε, εισχώρησε μέσα στη δόμιση της ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ!..Το ιερατείο αυτό, κράτησε τον ΕΛΛΗΝΑ ΛΟΓΟ αλλά με μια μεγάλη ανάμειξη η οποία μπέρδεψε τα ιερά!..
*ΠΟΙΕΣ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ;
**ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ;
***ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;

Το κλειδί είναι στους μεγάλους διωγμούς των όσων είχαν τη ΜΑΡΤΥΡΙΑ Ι. ΧΡΙΣΤΟΥ!..
Το μοντέλο που έχει φτάσει σήμερα έως εμάς είναι μια μπερδεμένη ιστορία ιερών και οσίων!..
Μια ιστορία μπερδεμένη με φόβο, τρόμο, κόλαση, διαβόλους...κι αποστροφή του ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ για να διατηρηθεί αυτό το μπερδεμένο μοντέλο!..
(συνεχίζεται...)

© Nότα Κυμοθόη

Επιτρέψτε μου...
Να με συμπαθάτε...
Για την ιερή μνήμη του Κωστή Παλαμά...γιατί κάθε φορά οπού βρίσκομαι στην Αθήνα και περνώ έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων κι αντικρίζω την αγαλματένια του μορφή...δακρύζω, βλέποντας την κακομοιριά σε τούτον τον όμορφο ελληνικό λαό!..

Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατέρα
του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού,
Κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα
στη δόξα της δικής σου γης και τ 'ουρανού...

Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι
Στων ευγενών αγώνων λάμψε την ορμή
Και με το αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι
και σιδερένιο πλάσε και άξιο το κορμί. ( δις )

Κάμποι, βουνά και θάλασσες φέγγουνε μαζί σου
σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός.
Και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου ( δις )
Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο, κάθε λαός. ( δις )