Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ: Γράφει η Νότα ΚυμοθόηΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ
Γράφει η Νότα Κυμοθόη

Εορτή καθιερωμένη για την υποδοχή και είσοδο της Μαρίας μετά του βρέφους Ιησού στο Ναό Σολομώντος και στα χέρια του Συμεών για την καθιερωμένη ευχή...


Αυτό αποδεικνύεται καθαρά στο 13ο κεφάλαιο της Εξόδου, όπου διαβάζουμε ότι ο Θεός ζήτησε από τον Μωυσή την καθιέρωση ως προσφορά θυσίας του κάθε πρωτότοκου αγοριού, για τη μνήμη του γεγονότος ότι ο λαός Ισραήλ είχε σωθεί από τη δουλεία των Αιγυπτίων μέσα από το θάνατο όλων των πρωτότοκων. 

Η Ιστορία του ανθρωπίνου γένους είναι γεμάτη αίμα και πόνο. Είναι γεμάτη βία και βαρβαρότητα! Βάρβαροι όσοι δεν είχαν διατηρήσει την αρχική δύναμη της Θεογονίας κι είχαν αναμιχθεί με κτήνη και θηρία κι έκαναν ανθρωποθυσίες σε βωμούς ΘΕΩΝ! Η θυσία των βρεφών σε βωμούς, για να πετύχουν οι άνθρωποι διάφορους σκοπούς αναμεμιγμένη με τελετές, φτάνει έως τις ημέρες μας ακόμα σε λαούς οπού χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο με τελετές μαγείας για χρήματα και έρωτα. Οι τελετές αυτές είχαν αμαυρώσει το καθαρό ΦΩΣ του ΘΕΟΥ και οι γραφές διασώζουν τέτοιες θυσίες με αναφορές σε ιστορικά σπουδαία πρόσωπα. Φανερώνεται  το γεγονός στη θυσία του Αβραάμ όπου ο Θεός φανερώνει στη θέση του βωμού ένα αρνί, αλλά σαν γεγονός έχει περάσει με πολύ ωραιοποιημένη γραφή. Το ίδιο φανερώνεται και στη θυσία της Ιφιγένειας από τον Αγαμέμνονα στην Αυλίδα, όπου η Άρτεμις παρουσιάζει στη θέση του βωμού ένα ελάφι. Δηλαδή υφαρπάζεται η Ιφιγένεια στα ουράνια, δίχως θάνατο!..


Την εποχή λοιπόν εκείνη, όπου έχει γεννηθεί ο Χριστός, του οποίου το γεγονός έχει φανερωθεί μέσω του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στη μητέρα του Μαρία δεν είναι τυχαίο. Σε μια εποχή αιμάτων και θυσιών, όπου σε ιερούς τόπους γίνονται αιματηρές θυσίες ανθρώπων στο όνομα ΘΕΟΥ κι ενώ είχε προηγηθεί η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου-Μύστη ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΦΩΤΟΣ - ως τα βάθη της Ασίας κι Ανατολής και μάλιστα σε τόπους όπου η Βαβυλώνα διατηρούσε αυτά τα ιερά θυσιαστήρια και η Αίγυπτος και η Δύση στην κεντρική Αμερική, αλλά και η Κρήτη...Οι ανθρωποθυσίες των πρωτότοκων Αθηναίων για τροφή του Μινώταυρου είναι αλήθεια ή ψέμα; Και γιατί ο πρωτότοκος γιος του Μύστη Ηλίου Θεού του Μεγάλου Αλεξάνδρου θυσιάστηκε μαζί με τη μητέρα του Ρωξάνη αλλά και η μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα;
Η ΓΑΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!..
Ο ΘΕΟΣ λοιπόν, το Φως της Τρισηλίου Θεότητος, στέλνει ένα ιδιαίτερο φωτεινό ΠΝΕΥΜΑ. Τον μονογεννή Του Υιό μέσω μιας ΠΑΕΡΘΕΝΑΣ ΔΙΧΩΣ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΜΙΞΗ ΑΙΜΑΤΩΝ!
Ερχεται η ΘΕΟΓΕΝΝΗΣΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ!

Η παρουσίαση του κάθε πρωτότοκου βρέφους στο Ναό ήταν μια συνήθεια ευλογίας. Στο Ισραήλ εκείνη την εποχή οι άνθρωποι αφιέρωναν τα παιδιά τους στο Ναό κι επέστρεφαν στη συνέχεια στην καθημερινή κοσμική τους ζωή. Αλλά η πραγματική αφιέρωση κι άφεση του βρέφους στο θέλημα του Θεού σύμφωνα με τις γραφές των Ιουδαίων, σήμαινε πως ο Θεός είχε το δικαίωμα ζωής και θανάτου στο βρέφος που του αφιέρωναν οι γονείς του! Τι σημαίνει όμως εκείνη την εποχή Ιουδαίος σ΄εκείνη την περιοχή; Μάλιστα, πλήρωναν και λύτρα γι΄αυτό έναν αμνό=αρνί ή ένα ζευγάρι περιστέρια οι φτωχότεροι, για την αναβολή της πραγματικής αιματηρής θυσίας. Οι γονείς του Ιησού, η Μαρία κι ο μνηστήρας της Ιωσήφ, πρόσφεραν ένα ζευγάρι περιστέρια.

Ο πρωτότοκος λοιπόν, σύμφωνα με το Νόμο της εποχής εκείνης αποτελούσε πραγματικά μια αιματηρή θυσία που έπαιρνε αναβολή, ανάλογα με τα λύτρα που πλήρωναν οι γονείς στο Ναό και στους Ιερείς του. Αλλά και η Μαρία ως κόρη, αποτελούσε πρωτότοκη για τους γονείς της οι οποίοι δεν είχαν αρσενικό παιδί. Κι η Μαρία είχε αφιερωθεί στο Ναό από τους γονείς της και η θυσία ήταν χρεωμένη σ΄εκείνη...

Την ημέρα οπού οδηγήθηκε στο Ναό του Σολομώντος ο Ιησούς Χριστός, από την πάμπτωχη μητέρα του Μαρία και τον Ιωσήφ, ο κατ΄ εντολή Θεού ΛΟΓΟΣ μέσω ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑΣ του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, τον δέχεται ο Αρχιερεύς Συμεών! Το φοβερό γεγονός που αποκαλύπτεται δια στόματος Αρχιερέως Συμεών στην Αειπάρθενο Μαρία είναι συγκλονιστικό, διότι ενώ δέχεται το βρέφος στο Ναό της αναγγέλλει πως το βρέφος της θα θυσιαστεί. Ο Υιός του Θεού υιός της Παρθένου γίνεται και η αιματηρή θυσία γίνεται δεκτή από το Θεό Πατέρα του βρέφους της Μαρίας!..

Δηλαδή ο Συμεών, που ήταν συγγενής της Μαρίας από το μέρος της μητέρας της Άννας, αποδέχεται το ζεύγος των περιστεριών ως προσφορά αναβολής της θυσίας του βρέφους, αλλά ανακοινώνει στη μητέρα του πως ο γιος της θα θυσιαστεί για τη σωτηρία των ανθρώπων! Αναφέρεται ως Άγιος Συμεών και ευχαριστεί το Θεό για τη μεγάλη αυτή χαρά να δεχτεί τον ΥΙΟ ΤΟΥ το μονογενή στο ΝΑΌ. Αλλά ταυτόχρονα προειδοποιεί τη Μαρία για τη μεγάλη ρομφαία που θα περάσει. Αναστάλθηκε προς το παρόν η θυσία του βρέφους αλλά δεν μπορούσε να ξεγραφτεί...

Για να γλιτώσει το γεγονός η Μαρία με τον Ιωσήφ και το θείο βρέφος έφυγαν στην Αίγυπτο, περιοχή όπου είχαν φύγει από εκεί παλιότερα οι Ισραηλίτες για να γλιτώσουν τις αιματηρές θυσίες των βρεφών τους...
Ας θυμηθούμε πως άφηναν τα βρέφη τους στις ακροποταμιές για να γλιτώσουν τον θάνατο...

Η θυσία όμως περίμενε τον καιρό της και μπήκε δωδεκαετής ο Ιησούς στον Ναό και τους δήλωσε πως ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ!..Τι εννοούσε;

Μετά έφυγε πάλι στην Αίγυπτο!..Τι γινόταν εκείνη την εποχή στην Αίγυπτο;
Ποια ιερά υπήρχαν; Τι σχέση είχαν με τον ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ και το ΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΟΣ ΗΛΙΟΥ ΘΕΟΥ;

Η θυσία περίμενε τον καιρό της κι ενώ πέρασαν τα χρόνια κι επέστρεψε πάλι ο Ιησούς στα πάτρια εδάφη του, συνάντησε τον Ιωάννη τον ξάδερφό του να βαφτίζει στον Ιορδάνη ποταμό, κι εκεί πήγε να βαφτιστεί και να εξαγνιστεί από τις αμαρτίες του.
 Το βάφτισμα σε ποτάμια και πηγές ήταν ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ! ΉΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Ο Ιησούς είχε ωριμάσει κι από βρέφος είχε γίνει άντρας, αλλά η θυσία που χρωστούσε από γεννησιμιού του δεν είχε σβήσει από τις γραφές του Ναού του Σολομώντος κι από τους Νόμους εκείνης της εποχής! Μια θυσία ανθρώπου στο όνομα του ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ!..

Ας σκεφτούμε το γεγονός αυτό στη σημερινή εποχή μας κι ας δούμε πως ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΘΟΥΝ! Στην πραγματικότητα τα μικρά παιδιά που μπαίνουν μέσα στο ναό και παραδίδονται στα χέρια του ιερέως για να ευλογηθούν, παραδίδονται στο ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΤΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ!..Διότι μέσα στο DNA των ανθρώπων υπάρχει ακριβώς αυτή η θυσία των αιμάτων, δηλαδή η ανθρωποθυσία βρεφών, μέσα από την οποία πέρασε η ανθρωπότητα!..

Ο σταυρικός θάνατος του Ιησού Χριστού Εμμανουήλ, απάλλαξε την ανθρωπότητα από αυτές τις αιματηρές θυσίες!.. Η λέξη ΥΠΑΠΑΝΤΗ ως νόημα ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

Υ=Ύπαρξη
Π=Πυρός
Α=Αρχής
Π=Πυρ
Α=Αρχικής Δύναμης
Ν=Νοός
Τ=Στερεώνεται
Η=Ήλιος

Καλή κι ευλογημένη ημέρα για όλη την ανθρωπότητα.
Με φως και αγάπη για όλο τον κόσμο!
Νότα Κυμοθόη

(Το κείμενο είναι για ανάγνωση από αυτό το ιστολόγιο. Αν αναρτηθεί, ν΄αναρτηθεί ως έχει), ευχαριστώ

 © Nότα Κυμοθόη