Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ

ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ Ν.Δ.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ


Το σεντόνι που σκεπάζει τη Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) είναι πολύ κοντό κι εξέχουν όλα τα σκάνδαλά της επί σειρά ετών ακάλυπτα κι ο ελληνικός λαός γυρεύει το δίκιο του. Ένα κόμμα που ιδρύθηκε σε μια εποχή, το 1974, όπου η προδοσία της Κύπρου και το τι γινόταν στο εσωτερικό της Ελλάδας, βράζει από κοχλαστό αίμα Ελλήνων κι Ελληνίδων με στόχαστρο την κατάντια των Μνημονίων...
Δανείστηκε το όνομα, ο Καραμάν -αλής (οι όσοι είναι γνήσιοι Έλληνες, μη προσκυνημένοι, από τα ιερά χώματα της Μικράς Ασίας), ξέρουν τι σημαίνει Καραμανλήδες, αλήθεια, που την έκριψαν επιμελώς από τον πληγωμένο ελληνικό λαό, με τον φανατισμό της θρησκείας. Μια θρησκεία που ήταν πάντα χωμένη μέσα στην εξουσία από την ίδρυσή της (Κωνσταντίνος και ρωμαϊκή αυτοκρατορία) και από την εποχή της ίδρυσης του Νεοελληνικού κράτους με τη συμφωνία του Λονδίνου του 1830, δεν άφησε τίποτα όρθιο, όσον αφορά την αρμονία και την ομορφιά του αρχαίου ελληνικού Πνεύματος.
Ας δούμε τι σημαίνει Δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα, την οποία καταξέσκισαν ποικιλοτρόπως με τη θρησκοληψία και τη θρησκολαγνεία, εις βάρος του πολιτισμού και της οικονομικής ευρωστίας του ελληνικού λαού, όλοι οι ιερείς που είχαν πάντα το πόδι τους μέσα στην εξουσία, μετά το 1830.
Η Αθηναϊκή δημοκρατία ήταν το πολιτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην πόλη-κράτος της αρχαίας Αθήνας (που περιλάμβανε την κεντρική πόλη των Αθηνών και την περιβάλλουσα επικράτεια της Αττικής). Η Αθήνα ήταν η πρώτη γνωστή δημοκρατία και ίσως η πιο σημαντική κατά την αρχαιότητα, όπου οι άνθρωποι δεν εξέλεγαν αντιπροσώπους για να αποφασίζουν στο όνομά τους, αλλά έπαιρναν οι ίδιοι αποφάσεις. Ήταν και άλλες αρχαιοελληνικές πόλεις είχαν δημοκρατικό πολίτευμα αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν εξίσου ισχυρό και σταθερό με αυτό των Αθηνών. Παραμένει ένα μοναδικό και εξαιρετικού ενδιαφέροντος πείραμα άμεσης δημοκρατίας, εκτελεστικού περιεχομένου. Δε συμμετείχε, ωστόσο, το σύνολο του πληθυσμού της πόλης, αλλά το σύνολο αυτών που είχαν πολιτικά δικαιώματα συγκροτούνταν ανεξαρτήτως από οικονομικά θέματα και οι πολίτες συμμετείχαν σε πρωτοφανή κλίμακα. Ποτέ μέχρι τότε τόσο πολλοί άνθρωποι δεν είχαν περάσει τόσο χρόνο αυτοκυβερνώμενοι... Αυτό είχε αρχές και το Πολίτευμα Δημοκρατία ήταν ως εξής δομημένο και ορισμένο:
  • Η εξουσία πηγάζει από τον λαό. Αυτό σημαίνει, κι αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι η λειτουργία του πολιτεύματος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ύπαρξη κυβέρνησης, ότι για να είναι η κυβέρνηση δημοκρατική θα πρέπει να είναι δημοφιλής, ή τουλάχιστον να τυχαίνει της αποδοχής των πολιτών. Ή αλλιώς αντλεί τη νομιμότητα της από το λαό.
  • Η εξουσία ασκείται από τον λαό. Αυτό σημαίνει ότι για να είναι ένα πολίτευμα δημοκρατικό θα πρέπει με κάποιους τρόπους να εξασφαλίζει τη συμμετοχή των πολιτών στις πολιτικές διαδικασίες, τις διαδικασίες διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, πέρα των εκλογών ανάδειξης των οργάνων της πολιτείας, αυτό μπορεί να σημαίνει τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.
  • Η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα της πολιτείας που είναι φορείς εξουσίας (κυβέρνηση, βουλή κ.ο.κ.) πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας, και όχι π.χ. κάποιου εκτός της κοινωνίας ή π.χ. κάποιων μόνο τμημάτων της. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να επιδιώκουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Επίσης σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την αρχή της πλειοψηφίας πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί που προασπίζουν τα συμφέροντα της μειοψηφίας.
Η Νέα Δημοκρατία, γνωστή με το ακρωνύμιο Ν.Δ., είναι φιλελεύθερο συντηρητικό πολιτικό κόμμα,  στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση. Ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που σχημάτισε κυβέρνηση από το 1974 έως το 1980  και μέχρι τις εκλογές του 1981 με τον Γεώργιο Ράλλη, από το 1990 μέχρι το 1993 με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, από το 2004 μέχρι το 2009 με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και από το 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Η Νέα Δημοκρατία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εκπροσωπείται με 5 βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η όλη σκηνοθεσία της εισβολής στην Κύπρο το 1974, μετά από όλη την ανάλυση όλων των γεγονότων κι όλη την καταστροφή της οικονομικής δύναμης των Ελλήνων, ήτοι:
Βαλκάνια, Αρμενία, Πόντος και το 1974 η Κύπρος, ήρθε ο "εθνάρχης" όπως τον ονόμασαν κι "εθνοσωτήρα" οι άνθρωποι που άλλοι γνώριζαν κι άλλοι είχαν άγνοια, για το τι γινόταν τότε και το τι θα γινόταν στην Κύπρο...
Ποιος θ΄ απαντήσει με ειλικρίνεια ή ποιος γνωρίζει τους όρους αγοραπωλησίας της Κύπρου το 1879, από τον Σουλτάνο στους Άγγλους και συγκεκριμένα στην Βικτώρια; Μια μυστική συμφωνία, που δεν είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά μεθοδευμένα οι Άγγλοι κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία. Έχουν σχέση αυτοί οι όροι με την ολοσχερή οικονομική καταστροφή των Ελλήνων; Γνώριζαν οι Άγγλοι το 1878, όταν νοίκιασαν το νησί, την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο Αιγαίο; Ποια σχέση είχε και ποιο ρόλο έπαιξε η εκκλησία με την Αγγλική εξουσία; 
 Ποια σχέση είχε ο ιδρυτής της Ν.Δ. το 1974 με τους Άγγλους; Γιατί μεθοδεύτηκε η εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 και ποιος ο ρόλος του Κ. Καραμανλή σε αυτή την ιστορική εποχή και ποια η σχέση του με τον Ντενκτάς και τον Μακάριο; Ποια η σχέση του το 1963 με τη γνωστή Συνθήκη, τότε;
Επειδή μέσα σε όλ΄ αυτά τα χρόνια η πραγματική ιστορία δεν έχει γραφτεί, αλλά έχουν κουρελιαστεί τα πάντα κι επειδή δίχως αισχύνη, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την "έννοια" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι καιρός να πάψουν να εμπαίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, γιατί καμιά σχέση δεν έχουν με την έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όσο κι αν θέλουν να έχουν σχέση με το αρχαίο εκείνο παρελθόν. Ένα αρχαίο πολίτευμα, το οποίο χρησιμοποιούν και με τους "ιερείς" στους κόλπους τους ξέσκισαν στην κυριολεξία το ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ και γέμισαν την ελληνική κοινωνία θρησκοληψία και φόβο!..
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη

 © Nότα Κυμοθόη