Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Νότα Κυμοθόη:ΠΟΙΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;

                                       Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη:ΠΟΙΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;

Ο αείμνηστος Μάνος Χατζηδάκις έλεγε: "Η αμαρτία είναι βυζαντινή κι ο έρωτας αρχαίος"! Σε έναν περίπατό μου στην Αθήνα, την ωραία ημέρα του Μαρτίου, με τον ήλιο να λάμπει και όλα γύρω να έχουν καθαρή όψη, πέρασα από την οδό Πανεπιστημίου. Πάντα μου άρεσε αυτή η πλευρά της πρωτεύουσας με τα ωραία κλασσικά κτήρια του Πανεπιστημίου!!!Στην εικόνα πιο πάνω είναι η Ακαδημία Αθηνών και οι καταστροφική μανία των θρησκόληπτων, άφησε τα ίχνη της... Το ότι δεν αγαπούν την πόλη αυτή, κάποιοι φανατισμένοι ή αμόρφωτοι άνθρωποι, που συνεχίζουν να ζουν για να καταστρέφουν, φαίνεται από τις λερές τους απόψεις στα κτήρια της πόλης!!!
Είναι καιρός, να περιφρουρήσουμε την πόλη αυτή, γιατί κουράστηκε το βλέμμα να βλέπει τις εσωτερικές τους εμετικές απόψεις, πάνω στους τοίχους των κτηρίων. Κι επειδή η Ακαδημία Αθηνών, δεν είναι ένα τυχαίο κτήριο, αλλά αποτελεί ένα κόσμημα στην πρωτεύουσα, ο καθένας που αντιλαμβάνεται τέτοιες ενέργειες, μη σιωπά παρακαλώ!..Αν σιωπά, είναι συνένοχος στην καταστροφή!..
Και το λέω αυτό, διότι, ο έρωτας και η ομορφιά έχουν άμεση σχέση με την ίδια τη ζωή μας. Κι όσοι κατοικούμε στην Αθήνα, είμαστε ερωτευμένοι με τη ζωή και αγαπάμε την πόλη της Θεάς Αθηνάς!!!Μια αρχαία Θεά της Σοφίας, της γνώσης, της χειροτεχνίας που έδωσε το όνομά της, στην πόλη αυτή!!!
Είναι καιρός, από τα συνθήματα που γράφουν, να κατανοήσει ο καθένας από που προέρχονται και ποιοι μισούν την αρχαία Ελλάδα!.. ΦΕΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου