Νότα Κυμοθόη
Ο Ζευς και η Vajra των Βουδιστών
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .
Ο Ζευς και η Vajra των Βουδιστών
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όπου γης, είναι καιρός να κατανοήσουμε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και να συνειδητοποιήσουμε αλήθειες κρυμμένες με παλαιό τρόπο σκέψης ως απαγορευμένες. Ο Ζεύς δηλαδή, που τον έχουν κατατάξει στα "είδωλα" και μέσα από μια σκοτεινή ελληνική παιδεία, δεν κατόρθωσαν οι περισσότεροι Έλληνες κι Ελληνίδες να διδαχτούν τον πλούτο της αφθονίας, οπού προσφέρει η γνώση.
Στην παράσταση της εικόνας ο Ζευς κρατάει κεραυνούς και στο αγγείο πλάι κρατάει πάλι κεραυνούς.
Αυτό, οπού κρατάει ο Ζευς το βρίσκουμε στην Ινδία και είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως αποτελεί ένα ισχυρό τελετουργικό εργαλείο για τις ιερές τελετές φώτισης στο Βουδισμό. Ονομάζεται Vajra και η γνώση γι΄αυτήν μας οδηγεί πίσω στην αρχαία εποχή, όπου είναι ένα σύμβολο ιερό για την ειρήνη και την ηρεμία κι αποτέλεσε ιερό όπλο=σύμβολο του Θεού Ίντρα, όπως ονομάζεται ο ουράνιος θόλος, δηλαδή ο ουρανός και ήταν βασιλιάς των Ντεβών, στην αρχαία Ινδία.
Σε αυτόν το βασιλιά ο Θεός του ινδουισμού Βισνού, έδωσε αυτό το ισχυρό όπλο με το οποίο εξόντωσε τους Namuchi και Vritra, τους κακούς δαίμονες, που έκλεβαν το νερό και το φως κι έδωσε πάλι στο λαό του αλλά και σε όλη τη γη το φως και το νερό, ώστε να μην υπάρχει ξηρασία,
Αλλά το σκήπτρο αυτό, δηλαδή οι κεραυνοί του Δία, όπως λέμε στην Ελλάδα, στην Ινδία και στη Βουδιστική λατρεία έχει την εξής έννοια, η οποία μας οδηγεί σε μελέτη που έχει σχέση με την αρχαία ελληνική θρησκεία και την απόκρυφη δύναμή της.
Παραδοσιακές εικόνες της vajra την απεικονίζουν με τρία, πέντε ή εννέα προεξοχές που μοιάζουν σαν λουλούδια λωτού σε κάθε άκρο. Αλλά, στο αρχαίο ινδικό κείμενο "Rigveda" αναφέρεται πως όταν ο Indra χρησιμοποίησε το vajra, αυτό είχε ανοιχτές προεξοχές. Ένας άλλος Βουδιστικός μύθος λέει πως ο Βούδας Σακιαμούνι, πήρε το vajra από τον Ίντρα και αφού έκλεισε για πάντα τα ανοιχτά άκρα, το μετέτρεψε από ένα καταστροφικό όπλο, σε ένα ειρηνικό σκήπτρο μεγάλης δύναμης.
Βλέπουμε και θαυμάζουμε τον πολιτισμό των ανθρώπων και καθώς το σύμβολο ενός κεραυνού μπήκε σε χέρι του Βασιλέα των 12 αρχαίων Θεών του Ολύμπου του παγκοσμίως γνωστού Διός, κατανοούμε ένα ισχυρό αρχαίο εργαλείο, πολεμικό εργαλείο δύναμης ή ισχυρότατο όπλο.
Στην Ινδία το κρατά ο αρχαίος Θεός του Ουρανού και τι σχέση έχει αλήθεια με τον Ζεύ ή Δία των αρχαίων Ελλήνων;
Γνωρίζουμε ελληνική Μυθολογία ή όχι;
Γιατί ο αρχαίος ελληνικός Μύθος λέει πως ο Δίας απελευθέρωσε τους Κύκλωπες από τα Τάρταρα και τους έφερε στον επάνω κόσμο, όπου οικοδόμησαν τα γνωστά Κυκλώπεια τείχη! Και αυτοί ως ευγνωμοσύνη και μεγάλο ευχαριστώ, του έδωσαν το ως άνω εικονιζόμενο όπλο του, δηλαδή τον Κεραυνό, όπως απεικονίζεται στο αγγείο ή στην παράσταση από χαλκό.
Κατόρθωσε, μας λέει ένας άλλος Μύθος να νικήσει με αυτό το τρομερό όπλο το τέρας με τα εκατό κεφάλια.
Όπως και να είναι οι Μύθοι, η αλήθεια είναι μόνον ΜΙΑ κι αυτή έχει κρατηθεί με ιερότητα μέσα στο Βουδισμό, όπου χρησιμοποιείται το άνω σύμβολο από τους όσους έχουν την ιερή φώτιση, σαν σύμβολο δύναμης.
Για την Ελλάδα, για τους Έλληνες κι Ελληνίδες όπου γης, για όλη την ανθρωπότητα
Με Φως και Αγάπη
Νότα Κυμοθόη
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου